Mercedes od 2030. bez karavana?

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2022.

11:16

Mercedes od 2030. bez karavana?
Foto: Mercedes promo

Iako karavani već decenijama čine značajan deo Mercedesove ponude, nemački proizvođač navodno je izgubio veru u ovaj oblik karoseriju planira da karavane izbaci iz svoje ponude do 2030. godine, saznaje Automobilwoche.

Isti izvor navodi i da da će CLA Shooting Brake nestati iz Mercedesove linije 2025. bez naslednika koji bi ga zamenio.

E klasa će po svemu sudeći biti poslednja odbrana karavana, ali će do 2030. stići nova generacija E klase i to samo u limuzinskom izdanju.
Foto: Mercedes promo
Ovaj potez Mercedesa posledica je namere kompanije da sve više investira u električna vozila. Kako ulaže novac u razvoj potpuno novih mehaničkih platformi koje će nemačkom proizvođaču pomoći da održi prednost na tržištu budućnosti, karavani će - kako stoje stvari - biti jedna od žrtava na tom putu.

U izveštaju se navodi da Mercedes radi na alternativama kako bi zadovoljio i one kupce koji žele praktičnije vozilo.
Foto: Mercedes promo
Ipak, ovi navodi su malo iznenađujuće jer se ostali nemački premijum proizvođači i te kako oslanjaju na karavane, pa je tako, na primer, Porsche uspešno proizveo karavan varijantu za svoje prvo električno vozilo, Taycan Cross Turismo.

Sa druge strane, zaljubljenici u automobila visokih performansi veoma cene vozila kao što je Audi RS6 Avant, dok BMW sprema M3 Touring.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: