Renault postepeno razotkriva Austral FOTO

Novi SUV je u završnoj fazi razvoja, "maskiran" je i pušten na evropske puteve radi testiranja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.01.2022.

15:29

Renault postepeno razotkriva Austral FOTO
Foto: Renault promo

Renault Austral, koji će naslediti odlazeći Kadjar, u poslednjoj je fazi razvoja, kažu u francuskom proizvođaču.

Renault objašnjava da se pre zvaničnog početka prodaje novog modela, na pretprodukcijskim vozilima mesecima sprovode opsežni testovi kako bi se obezbedio najviši kvalitet i pouzdanost.

Testovi izdržljivosti omogućavaju da se proveri pouzdanost i dugotrajnost različitih sastavnih delova.Među njima je i novi motor kojim je opremljen SUV Austral i na kome je prvi put u Renaultu upotrebljena tehnologija 48-voltnog "lakog" benzinskog hibrida.

U ovoj testnoj fazi flota od stotinak vozila preći će dva miliona kilometara, kažu u kompaniji.

Novi SUV će proputovati kroz Francusku, Španiju, Nemačku i Rumuniju kako bi se proverila ispravnost prethodno dobijenih vrednosti. Tako će 900 vozača preći 600.000 kilometara u stvarnim uslovima na otvorenom putu i još 1.400.000 kilometara na trkačkoj stazi.

Ovi testovi će, između ostalog, omogućiti da se provere postavke nove platforme CMF-CD3, sistemi za pomoć u vožnji, zvučna izolacija i udobnost ogibljenja.

Novi, efikasni motor

Novi trocilindarski motor zapremine 1.200 cm3 sa turbopunjačem proizvodi 130 KS pri 4500 o/min, dok pri 1750 o/min razvija obrtni moment od 230 Nm.

Ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem je izrađen od aluminijuma kako bi se smanjila njegova masa. Koristi tehnologiju varijabilnog otvaranja ventila da bi se smanjila potrošnja kada nije neophodna maksimalna snaga, ali i da bi se razvio veći obrtni moment i snaga prilikom intenzivnije upotrebe motora.
Foto: Renault promo
Novi 48-voltni "laki" hibrid je opremljen litijum-jonskom baterijom od 12 V, inverterom 12-48V i elektropokretačem od 48V i omogućava regenerativno kočenje i razvijanje dodatnog obrtnog momenta.

Renault navodi da sve to omogućava prosečnu potrošnju od 5,6 l/100 km i emisije CO2 od 127 g/km u mešovitom ciklusu vožnje prema WLTP standardu. Austral opremljen ovim agregatom ubrzava od 0 do 100 km/h za 8,8 s i od 80 do 120 km/h za 7,3 s.

Novi SUV biće predstavljen u proleće 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: