Koliko je Lamborghini Urus zapravo popularan?

U Lamborghiniju imaju odličan razlog da obeleže i proslave četvrti rođendan modela Urus, jer je SUV visokih performansi već pronašao put do 16.000 kupaca.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 05.12.2021.

16:00

Koliko je Lamborghini Urus zapravo popularan?
Foto: Lamborghini

Lamborghini je produkcijsko izdanje modela Urus premijerno predstavio 4. decembra 2017. godine, a s obeležavanjem Urusovog četvrtog rođendana u italijanskoj automobilskoj kompaniji istovremeno zadovoljno trljaju ruke, jer je njihov „SuperSUV“ već kupilo 16.000 kupaca širom sveta.

Uz činjenicu da Lamborghini u četvorogodišnjem periodu nikada pre nije isporučio veću količinu primeraka bilo kojeg od svojih modela, zanimljivo je da čak 85 posto kupaca Urusa po prvi put kupuje Lamborghinijev automobil, zbog čega se (naravno) mršte tradicionalisti koji čuvene „razjarene bikove“ doživljavaju drugačije.

Kako god, u pripremama za početak proizvodnje Urusa u Lamborghiniju su udvostručili površinu proizvodnih kapaciteta fabrike u Sant’Agata Bologneseu i zaposlili još 700 radnika. Isplatilo im se, jer Urus obara prodajne rekorde i najzaslužniji je za dobit koju Lamborghini ostvaruje poslednjih godina.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, Urus bi od naredne godine trebalo da bude dostupan i u „plug-in“ hibridnoj verziji s kojom se pominje oko 820 konjskih snaga. Za sada ga i dalje pokreće 4,0 litarski biturbo V8 motor čijih 650KS je dovoljno za 305 km/h i ubrzanje iz mesta do „stotke“ za 3,6 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: