BMW ima novog SUV kralja: Hibrid sa 750 "konja" FOTO/VIDEO

Concept XM najavljuje novi produkcijski model iz sportskog M odeljenja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

09:40

BMW ima novog SUV kralja: Hibrid sa 750
Foto: BMW promo

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje novog SUV koncepta, kao najavu budućeg serijskog modela koji će debitovati 2022. godine.

Concept XM je nastao u M odeljenju bavarskog proizvođača, a u skladu sa aktuelnim trendovima, vozilo je elektrifikovano. U pitanju je plug-in hibrid čiji se pogonski sklop sastoji od konvencionalnog V8 motora i električnogh agregata.
Foto: BMW promo
Ukupna snaga hibridnog sistema je 750 KS (551 kW), a maksimalni obrtni moment dostiže 1.000 Nm. Očekuje se da će to biti dovoljno da ovaj automobil do stotke stigne za oko 4 sekunde.

BMW nije precizirao specifikacije pojedinih komponenti pogonskog sklopa, kao ni kapacitet baterije, ali je naveo da XM može da se kreće i samo na struju i da u tom režimu rada prelazi maksimalno 50-ak km.
Foto: BMW promo
Dizajneri su se potrudili da se Concept XM vizuelno razlikuje od aktuelne ponude BMW-a. Prednji deo vozila je dosta visok, sa ogromnom maskom uokvirenom LED osvetljenjem, dok su farovi izrazito tanki i oblikovani kao kod sportskih automobila.

Zadnji deo je takođe specifičan, sa izduženim LED stop svetlima koja se prostiru duboko u zadnje blatobrane.

Utisku masivnosti vozila doprinose i velike, 23-inčne alu felne. U unutrašnjosti dominiraju površine presvučene kožom, dok je komandna tabla u potpunosti digitalizovana.

BMW je za 2022. najavio produkcijsku verziju ovog moćnog SUV-a, čija bi cena trebalo da se kreće oko 150.000 evra.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: