Škoda Enyaq iV je škotski automobil godine

Škotski specijalizovani žiri je za Škotski automobil godine (2021 Scottish Car of the Year) izabrao električni automobil, i to Škodu Enyaq iV.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 28.11.2021.

16:00

Škoda Enyaq iV je škotski automobil godine
Foto: Skoda/Stuart Vance

Sem toga, Škoda je u ovom izboru osvojila nagrade u još četiri kategorije: Octavia je proglašena najboljom u kategorijama Best Hatch, Best Plug-in i Best Estate, a Enyaq iV je i najbolji u kategroiji Best £35k+ EV.

Što se ostalih nagrada tiče, Dacia je pobedila u kategoriji Small COTY sa Sanderom i Small Crossover sa Sanderom Stepway, Hyundai je najbolji u kategorijama Family SUV (Tucson) i Best Hot Hatch (i20 N), Kia je pobedila u kategoriji Large SUV (Sorento), BMW Serije 4 je najbolji u kategoriji Best Executive, Mazda MX-30 je Best EV sa cenom ispod £35k, Best Hybrid nagradu je osvojio Suzuki Swace, Luxury SUV je Genesis GV80, Best 4×4 priznanje ide Ssangyongu Rexton, Najbolji polovni automobil je Mazda CX-5, dok je Design & Innovation priznanje pripalo Ineosu Grenadier.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: