Šta vozači radije biraju – manuelni ili automatski menjač

Najnovija anketa pokazuje da 40 odsto vozača i dalje preferira automobile sa manuelnim menjačem, dok je njih 46 odsto više naklonjeno automaticima.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Sreda, 20.10.2021.

10:43

Šta vozači radije biraju – manuelni ili automatski menjač
Foto: Motortion Films/Shutterstock

Manuelni ili automatski menjač? Večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima.

Automatici se predstavljaju kao budućnost i sve je manje modela u ponudi sa manuelcima, ali vozači ih se i dalje ne odriču.

Čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automatike. Ovo je rezultat reprezentativnog istraživanja koje je sproveo AutoScout24.

Najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta Innofact, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila o njihovim željama.

U analizi rezultata ovog istraživanja navodi se da je za one koji preferiraju manuelne menjače glavni fokus na zabavi u vožnji.

Zagovornici automatika pre svega cene udobnost vožnje koja dolazi sa njim. I dok se mlađi vozači i muškarci odlučuju za automatike, žene i stariji ljudi radije voze automobile sa ručnima menjačima, pokazuje anketa.

Tu je i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: