Turski električni automobil sa punom baterijom pređe 500km

TOGG garantuje da će automobil imati autonomiju od 500 kilometara sa jednim punjenjem baterija i da će punjenje do 80% kapaciteta trajati samo pola sata, piše ekapija.

Podeli
Foto: TOGG
Foto: TOGG

Testiranje prototipa prvog turskog automobila na električni pogon - TOGG, napreduje u skladu sa planovima. Uprava TOGG-a, odnosno turske Inicijativne grupe za automobile, objavila je da su obavljena aerodinamička i aeroakustička testiranja vozila.

Procesi testiranja prototipa našeg vozila napreduju u skladu sa planovima. Obavljena su sva aerodinamička i aeroakustička ispitivanja TOGG-a - navela je kompanija, uz objavljivanje fotografije svog automobila.

Električni terenac, o kome su nemački mediji pisali kao budućem "velikom izazovu i konkurenciju automobilima u svojoj klasi, među kojima su modeli Tesle i Volkswagena", sa proizvodnih traka će početi da silazi u poslednjem kvartalu 2022. godine.

Planirana je godišnja proizvodnja od 175.000 vozila, za šta će biti angažovano 4.300 radnika, prenosi Anadolija.

TOGG garantuje da će automobil sa jednim punjenjem baterije moći da pređe više od 500 kilometara, kao i da će punjenje baterije do 80% trajati samo pola sata.

Takođe, turski proizvođač ističe da će se njegovi terenci prodavati po "konkurentnoj ceni"
Na početku proizvodnje domaći udeo će iznositi 51%, a plan je da do 2025. godine taj procenat dostigne 68%. Do 2030. godine planirana je proizvodnja električnih, ali i sa njima povezanih pet različitih modela automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 52 idi na stranu