Auto-salon u Ženevi otkazan treću godinu zaredom

Organizatori jedne od najvećih svetskih izložbi automobila saopštili su da se sajam planiran za februar 2022. ipak neće održati.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2021.

20:00

Auto-salon u Ženevi otkazan treću godinu zaredom
Foto: Geneva Motor Show promo

Međunarodni salon automobila u Ženevi neće se održati ni naredne, 2022, što znači da se ova manifestacija otkazuje treći put uzastopno, s obzirom da nije održana ni 2020, kao ni 2021. godine - oba puta zbog pandemije COVID-19.

Kako su saopštili organizatori, do još jednog otkazivanja, odnosno novog odlaganja za godinu dana dolazi "u interesu proizvođača, izlagača, ali i sajamske publike".

Glavni razlog svakako je pandemija COVID-19, za koju se navodi da još nije pod kontrolom, dok se spekuliše da je jedna od razloga kriza u auto-industriji izazvana globalnom nestašicom čipova.

Organizatori su ipak pokušali da zvuče optimistično:

"Mi ovu odluku vidimo kao odlaganje, a ne kao otkazivanje", rekao je Maurice Turrettini, predsednik organizacionog odbora ženevskog auto-salona.

"Uveren sam da će se Međunarodni sajam automobila u Ženevi 2023. vratiti jači nego ikad", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: