Top-10: Najbolji električni automobili

Britanski WhatCar? je objavio listu 10 najpoželjnijih električnih automobila, a naveo je i jedan koji je prema njihovom mišljenju bolje zaobići.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2021.

11:08

Top-10: Najbolji električni automobili
Foto: Viktoriia Hnatiuk/Shutterstock

Na deseto mesto su stavili Jaguar I-Pace, jedan od modela koji je prisutan na tržištu već nekoliko godina.

Kako kažu, zabavno je voziti ga, nudi pristojnu autonomiju u vožnji i ima najbolji enterijer od svih Jaguara.

Mana je da postoje jeftiniji modeli, koje je moguće brže puniti.
Hyundai Ioniq 5 (Foto: Hyundai)
Deveto mesto pripada modelu Kia e-Niro, automobilu odličnog radijusa kretanja sa jednim punjenjem baterija i vrlo praktične unutrašnjosti.

Među novijim modelima na tržištu je Hyundai Ioniq 5, koji je na ovoj listi zauzeo 8. poziciju, a pohvale dobija na račun prostranosti, međutim ne i uglađenosti i komfora u vožnji.
Audi e-Tron GT (Foto: Audi)
Na 7. poziciji je Audi e-Tron GT, koji ne treba posebno predstavljati.

Dovoljno je reći kako se radi o automobilu na osnovi Porschea Taycana, a mane su mu nedostatak prostora u kabini i slaba pokrivenost brzim Ionity punjačima.
BMW iX3 (Foto: BMW)
BMW je sa iX3 napravio odličan posao, smatra WhatCar?, ponudivši električnu varijantu cenjenog i dokazanog SUV vozila X3.

Odličan komfor, savršena multimedija i solidne vozne karakteristike, uz fer cenu su na spisku aduta, dok mu je minus što ni po čemu nije u vrhu.
Fiat 500 (Foto: Fiat)
Na visoko 5. mesto ugurao se električni Fiat 500, kako kažu, najsimpatičniji automobil na struju.

Zabavan, pristojne cene i autonomije u vožnji, zaslužuje pohvale, bar dok ne stignete na auto-put, gde razočarava povećom bukom.

Škodu Enyaq iV na 4. poziciji hvale zbog praktičnosti i dobro odmerene cene.
Porsche Taycan (Foto: Porsche)
Visoko 3. mesto osvaja Porsche Taycan, a ovaj model, smatra WhatCar?, ima dve mane.

Jedna je previsoka cena, a druga premali radijus kretanja.
Volkswagen ID.3 (Foto: VW)
Na drugom mestu je Volkswagen ID.3, koji je takođe već par godina dostupan na tržištu, dok je apsolutni pobednik, očekivano, Tesla Model 3.

Ono što nudi je najbolje što se danas može naći na tržištu električnih automobila, i to ne samo u okviru njegove cene već i u pogledu kombinacije performansi, komfora i opreme.
Tesla Model 3 (Foto: Tesla)
Model koji WhatCar? izdvaja u negativnom smislu je Smart ForFour, i to jer je jednostavno preskup za ono što nudi, smatra ovaj britanski magazin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: