Dacia Sandero – najprodavaniji automobil u Evropi

Dominacija rumunskog automobila na evropskom tržištu se nastavlja.

Podeli
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Podsetimo, rumunski niskobudžetni hečbek poneo je titulu najprodavanijeg automobila u EU u julu, a sada je Dacia Sandero osigurala prvo mesto na generalnoj rang listi kao najregistrovaniji automobil u Evropi.

Uprkos problemima dostupnosti, treća generacija se pokazala kao pravi uspeh za Daciju. Dogovori uvedeni tokom godine pomogli su ovom jeftinom potkompaktu da postane peti najprodavaniji automobil u Evropi u periodu od januara do avgusta.

Dacia je nadmašila Volksvagen Golf, na drugoj poziciji, koja je zabilježila međugodišnje smanjenje od 38%u odnosu na prošlu godinu, ali i dalje vodi međugodišnju rang listu.

Dacia Duster takođe je ušao u prvih 5 na četvrtoj poziciji, povećavši svoju zapreminu za 4%. Ostala zapažena dostignuća uključuju Fiat 500, koji je pojačan modelom EV, Hiundai Tucson i BMV Serije 3 koji su bili na vrhu rang liste.

Među najnovijim lansiranjima, dugo očekivani Tesla Model I ušao je u prvih 10 BEV rang lista uprkos tome što je na tržište stigao tek u avgustu. Pored ovoga, Ford Mustang Mach E je takođe ušao u prvih deset;

Volksvagen ID.3 je zauzeo 15. poziciju u generalnoj rang listi; Opel/Vaukhall je registrovao 4.900 jedinica nove Mokke, a sledi Volksvagen sa 4.600 jedinica ID.4. Citroen je registrovao 4.600 jedinica C4; Cupra Formentor se ponovo pokazao dobro sa više od 4.300 jedinica, a sledi Renault Arkana koja je registrovala 4.341 jedinicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu