Na prodaju retka Toyota čiji vas dizajn neće ostaviti ravnodušnim FOTO

U pitanju je automobil izrađen u samo 100 primeraka, koji su 2001. godine rasprodati isključivo u Japanu.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Jutarnji.hr

Ponedeljak, 27.09.2021.

14:08

Na prodaju retka Toyota čiji vas dizajn neće ostaviti ravnodušnim FOTO
Foto: BH Auction

Kad se spomene ime kompanije Zagato, prvo što vam verovatno pada na pamet su njihovi radovi sa Aston Martinom i modelima Vantage.

Međutim, Zagato je sarađivao sa raznim proizvođačima toko više od 100 godina postojanja, a u jednom trenutku, početkom 2000-ih, radio je i sa Toyotom na modelu MR2.
Foto: BH Auction
Pred vama je, dakle, VM180 Zagato, koji se temelji na Toyoti MR2, ali sa opsežnim izmenama dizajna od strane italijanske kuće.

Reč je o prilično retkom automobilu, izrađenom u samo 100 primeraka, koji su 2001. godine rasprodati isključivo u Japanu.

Jedan od tih stotinu sada je oglašen na sajtu BH Auction.
Foto: BH Auction
Po celoj karoseriji prepoznatljivi su Zagato elementi dizajna, zbog čega VM180 izgleda potpuno drugačije od originalne Toyote MR2 treće generacije.

Neki od tih elemenata su trostruka svetla okružena plavom plastikom i masivni otvori za vazduh na braniku.
Foto: BH Auction
Ni zadnji deo nije drugačija priča od prednjeg - tu su takođe vertikalno naređana zadnja svetla i mali difuzor sa velikim izduvnim otvorom.

Što se tiče unutrašnjosti, promene u odnosu na MR2 nisu prevelike.

U stvari, jedino što biste mogli da primetite je novi upravljač i dvobojna sedišta u crnoj i crvenoj koži.
Foto: BH Auction
Motor VM180 je takođe pretrpeo neke promene, doduše minimalne.

Originalni 1.8-litarski benzinac osnažen je za 15 "konja", pa ima ukupno 157 KS (116 kW) i 178 Nm obrtnog momenta, koji se prenose na točkove putem 5-stepenog automatika.
Foto: BH Auction
Iako je ovde u suštini reč o modifikovanoj Toyoti MR2, činjenica da je proizvedeno samo stotinu primeraka imaće značajan uticaj na cenu tokom aukcijskog nadmetanja.
Foto: BH Auction

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: