Najskuplji Porsche 928 ikada

Porsche 928 u dobrom stanju može se naći već za 20.000 evra, što nije previše za ljubitelje.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.09.2021.

17:00

Najskuplji Porsche 928 ikada
Photo: Porsche

Razlog: kupe iz Zuffenhausena sa prednjim V8 motorom iz 1970-ih i 1980-ih, istini za volju, nikada nije dostigao kultni status modela 911.

Ne u vreme proizvodnje, već i kasnije.

Međutim, ova činjenica mogla bi promijeniti sve: kopija koju je Tom Kruz vozio 1983. u filmu "Risky Business" na aukciji Barrett-Jackson u Hjustonu upravo je prodata za 1.980.000 dolara.

Istovremeno, to je svetski rekord za jednog 928 plaćenih za ovu, raniju seriju iz 1979. godine.

Činilo se da je neko spreman da plati onoliko koliko je potrebno za ovaj automobil sa filmom koji je vozio Tom Kruz, jedan od tri koji su korišćeni u snimanju filma, ali upravo se ta kopija koristi u kultnoj sceni jurnjave u filmu. Cruisocina rečenica ostaje poznata nakon što je dobro uplašio svoje prijatelje u poteri - "Porsche, nema zamene", ili nema zamene za Porsche ...

Poslovni direktor Pol Brikmen rekao je u jednom intervjuu da je upravo on izabrao Porsche 928 za heroja filma jer mu je 911 bio previše uobičajen. Nakon uloge u filmu, automobil je bio uskladišten u garaži i bio je deo privatne kolekcije.

Baret-Džekson nije otkrio ko je toliko platio film 928, koji je prodat po daleko višoj ceni od očekivane, bez obzira na to što je povezan sa svetom filma i holivudskom superzvezdom ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: