Verovali ili ne, još prodaju nov Peugeot 405 – i nije skup FOTO

Košta svega 7.800 evra.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Jutarnji.hr

Ponedeljak, 20.09.2021.

10:17

Verovali ili ne, još prodaju nov Peugeot 405 – i nije skup FOTO
Iranski Peugeot 405 Pars (Foto: Iran Hodro promo)

Ukoliko ste ljubitelj "jangtajmera" s kraja 20. veka, ova vest će vam se svideti.

Legendarni Peugeot 405, francuska limuzina koja se u Evropi prodavala između 1987. i 1997. godine, i dalje je dostupna kao nov auto po vrlo pristupačnoj ceni u nekim delovima sveta.

Na primer, u Iranu možete kupiti ovaj francuski "klasik" za samo 7.800 evra. Naravno, polovna 405-ica može se pronaći po dosta nižoj ceni, ali novo je novo.
Foto: Iran Hodro promo
Tamo ga sastavlja kompanija Iran Hodro, pri čemu se zadržava tradicionalna unutrašnja oprema.

Dostupna su dva atmosferska benzinca: 1.8-litarski SOHC sa 101 KS i 1.6-litraš sa 16 ventila i 109 KS.

Bez obzira za koju verziju da se odlučite, motor je uparen sa 5-brzinskim manuelnim menjačemn, pri čemu uz snažniji agregat možete odabrati i 4-stepeni automatik.
Foto: Iran Hodro promo
Iranski asortiman uključuje dve verzije, što se tiče paketa opreme. To su jeftinija i luksuznija varijanta pod imenom Pars.

U poređenju sa evropskim modelom, branici i neki drugi detalji karoserije su promenjeni, a do prošle godine postojala je i još luksuznija verzija – Pars ELX.

Međutim, ako biste poželeli da naručite jedan primerak, rezočaraćete se - ovaj 405 nije odobren u Evropi zbog ekoloških i bezbednosnih razloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: