Honda sve intenzivnije radi na autonomnoj vožnji

Honda je objavila da je započela program testiranja autonomnih vozila, čime će napraviti veliki korak prema poslovanju s autonomnom uslugom mobilnosti vozila (MaaS) u Japanu, koje Honda planira da pokrene u saradnji s Cruiseom i General Motorsom.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

17:00

Honda sve intenzivnije radi na autonomnoj vožnji
Photo: Honda

Program testiranja tehnologija usluga mobilnosti autonomnih vozila će se sprovoditi u gradu Utsunomiya i gradu Haga, piše Autoportal.hr

Kao prvi korak u pripremi za temeljito testiranje, napraviće se karta područja visoke definicije pomoću specijalizovanog vozila za mapiranje.

Kad karta visoke rezolucije bude spremna, autonomno vozilo, Cruise AV, voziće se javnim putevima radi razvoja i testiranja autonomnih vozila prilagođenih saobraćajnom okruženju i relevantnim zakonima i propisima u Japanu.

Honda i Cruise će zajednički raditi na programu testiranja, a biće nastavljen i na novom radnom poligonu koji će biti uspostavljen u sklopu Hondinog pogona u prefekturi Tochigi.

Dalje, Honda namerava da pokrene svoje poslovanje s autonomnim vozilima MaaS u Japanu koristeći Cruise Origin, vozilo koje su zajedno razvili Honda, Cruise i General Motors, isključivo za firme koje će nuditi usluge autonomne mobilnosti vozila. Honda Mobility Solutions Co., Ltd., Hondina filijala za poslovanje MaaS-a, biće operater takvog poslovanja u Japanu.

Honda će nastojati da stvori novu vrednost za mobilnost i svakodnevni život ljudi nudeći svojim klijentima radost širenja svojih životnih potencijala…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: