Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?

Mercedesu se sviđa ideja o proizvodnji potpuno električnog kabrioleta, ali priznaje da stvaranje takvog automobila neće biti lako.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2021.

15:00

Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?
Photo: Mercedes

Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, glavni operativni direktor Mercedesa Markus Šefer izrazio je interesovanje za model električnog kabrioleta, ali nije dao nikakve naznake u kom obliku bi mogao da stigne niti kada bi mogao stići.

"Nije tako lako izgraditi lep električni kabriolet", započeo je Šefer.

"I moramo priznati da potražnja za roadsterima i kabrioletima opada. Kina nije tržište kabrioleta i u Evropi ima manje kupaca u odnosu na pre nekoliko godina. Ali mislim da je to veoma atraktivan proizvod i emocionalni proizvod koji gradi brend"

"Moramo staviti ograničenja razmišljanja i projektovati EV u obliku roadster -a", dodao je on.
Photo: Mercedes
"Kada razmišljate o AMG -u i pretvaranju AMG -a u električni brend, definitivno ćemo razmišljati i o kabrioletu." Kabriolet Mercedes-AMG EV mogao bi imati mnogo oblika.

Na primer, mogao bi se pozicionirati kao rival nadolazećem Teslinom Roadsteru ili bi mogao biti luksuzni GT sličniji kabrioletu S-klase.

To bi čak mogao biti i mali sportski automobil slične veličine kao SLC. Šta god da je u pitanju, sigurno će biti brzo. Mercedes je poslednjih godina predstavio jedan posebno fascinantan električni kabriolet, a to je Vision Mercedes-Maibach 6 Cabriolet.

Imao je najmanje 750 KS i zamišljen je sa dometom od preko 311 milja (500 km) kada je predstavljen 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: