Novi Mercedesov kabriolet će biti električni?

Mercedesu se sviđa ideja o proizvodnji potpuno električnog kabrioleta, ali priznaje da stvaranje takvog automobila neće biti lako.

Podeli
Photo: Mercedes
Photo: Mercedes

Tokom nedavnog intervjua za Top Gear, glavni operativni direktor Mercedesa Markus Šefer izrazio je interesovanje za model električnog kabrioleta, ali nije dao nikakve naznake u kom obliku bi mogao da stigne niti kada bi mogao stići.

"Nije tako lako izgraditi lep električni kabriolet", započeo je Šefer.

"I moramo priznati da potražnja za roadsterima i kabrioletima opada. Kina nije tržište kabrioleta i u Evropi ima manje kupaca u odnosu na pre nekoliko godina. Ali mislim da je to veoma atraktivan proizvod i emocionalni proizvod koji gradi brend"

"Moramo staviti ograničenja razmišljanja i projektovati EV u obliku roadster -a", dodao je on.

Photo: Mercedes
Photo: Mercedes

"Kada razmišljate o AMG -u i pretvaranju AMG -a u električni brend, definitivno ćemo razmišljati i o kabrioletu." Kabriolet Mercedes-AMG EV mogao bi imati mnogo oblika.

Na primer, mogao bi se pozicionirati kao rival nadolazećem Teslinom Roadsteru ili bi mogao biti luksuzni GT sličniji kabrioletu S-klase.

To bi čak mogao biti i mali sportski automobil slične veličine kao SLC. Šta god da je u pitanju, sigurno će biti brzo. Mercedes je poslednjih godina predstavio jedan posebno fascinantan električni kabriolet, a to je Vision Mercedes-Maibach 6 Cabriolet.

Imao je najmanje 750 KS i zamišljen je sa dometom od preko 311 milja (500 km) kada je predstavljen 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu