Toyota predstavila RAV4 Adventure: Nova verzija i blagi redizajn za 2022. FOTO

Uvođenjem potpuno nove verzije u gamu RAV4, Toyota unapređuje svoj popularni SUV

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

15:44

Toyota predstavila RAV4 Adventure: Nova verzija i blagi redizajn za 2022. FOTO
Foto: Toyota promo

RAV4 Adventure karakteriše robustan stil, sa novim dizajnom prednjeg dela, prednjim i zadnjim zaštitnicima, kao i novim izgledom krova u Dynamic sivoj nijansi.

Osim toga, ova verzija, ali i ostale varijante Toyote RAV4 imaju nova prednja projektorska LED svetla, sa izmenjenim, upečatljivim izgledom dnevnih svetala, poboljšanom udobnošću i praktičnim rešenjima u kabini, kažu u japanskom proizvođaču.

Novi izgled, sa potpuno crnom prednjom maskom hladnjaka, ostavlja snažniji vizuelni utisak, pri čemu je Toyotina značka pomerena nadole – sa prednje ivice poklopca motora spuštena je do centralnog dela, na dvostruke horizontalne lajsne koje se prostiru sredinom rešetkaste maske.

Moćan stav ovog SUV vozila dodatnbo je naglašen ugradnjom prednjih svetala za maglu u nove crne okvire i postavljanjem sjajnog srebrnog zaštitnog panela podvozja. objašnjavaju u Toyoti.
Foto: Toyota promo
Efekat je pojačan širim lukovima točkova i novim aluminijumskim felnama od 19 inča, mat sive nijanse.

Na dnu zadnje strane vozila takođe se nalazi zaštitini srebrni panel.

RAV4 Adventure će istovremeno biti ponuđen sa jedinstvenim dvobojnim dizajnom, uz karoseriju urbane kaki boje kombinovane sa krovom, prednjim stubovima i zadnjim spojlerom obojenih u Dynamic sivu farbu.

U japanskom proizvođaču kažu da ovim odaju počast prepoznatljivom svetlom krovu Toyotinog klasičnog modela FJ40 Land Cruiser.
Foto: Toyota promo
Za unutrašnjost kabine predviđen je karakterističan dizajn presvlaka sedišta, koji obuhvata glatku, crnu veštačku kožu sa duboko prošivenim naslonima, kao i naglašenim narandžastim šavovima.

RAV4 Adventure dobio je i zaštitne aluminijumske pločice na pragovima.

SUV pokreće Toyotina hibridno-električna tehnologija četvrte generacije i standardno je opremljen inteligentnim pogonom na sva četiri točka (AWD-i), koji funkcioniše zahvaljujući dodatnom, kompaktnom elektromotoru na zadnjoj osovini.

Hibridni pogonski sklop, koji u sebi objedinjuje elektromotore i 2.5-litarski četvorocilindarski benzinac, isporučuje ukupno 222 konjske snage.

Sistem AWD-i takođe dozvoljava vuču tereta do 1.650 kg.

Osvežena kompletna gama

Foto: Toyota promo
Takođe, na novom modelu primenjeni su detalji koji se uvode u čitavu gamu modela RAV4 za 2022. godinu, uključujući nove projektorske LED farove, uz prednja LED svetla za maglu.

Novi dizajn aluminijumskih felni sa 10 paoka predstavljen je na hibridno-električnim i benzinskim verzijama, u svetlo srebrnoj boji za Mid, i sjajno crnoj za Style paket opreme.

U kabini je pažnja usmerena na dodatnu udobnost i praktična rešenja što je postignuto novim LED osvetljenjem, električnim podešavanjem za suvozačevo sedište, osvetljenim prekidačima za upravljanje prozorima i novim, USB-C priključcima pogodnim za punjenje telefona i uređaja u vožnji.

Isporuke nove Toyote RAV4 Adventure, kao i osvežene palete modela RAV4, u Evropi počinje u prvom kvartalu 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: