Škoda sprema limuzinu na bazi Fabije FOTO

"Kamuflirani" automobil snimljen je tokom testiranja u Češkoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.09.2021.

12:36

Škoda sprema limuzinu na bazi Fabije FOTO
Ilustracija: Škoda Rapid - redizajn iz 2017. (Foto: Škoda promo)

Škoda priprema novu limuzinu iz B segmenta kako zamenu za vremešni Rapid koji se još prodaje na pojedinim svetskim tržištima.

Automobil je postavljen na MQB A0 mehaničku platformu, koju koristi i nova Fabia, a očekuje se da će nositi oznaku Slavia.

Kako piše Carscoops, premijera bi trebalo da se održi do kraja 2021. Uprkos navodima da je reč o modelu za indijsko tržište, Slavia će se najverovatnije prodavati i u nekim drugim zemljama širom sveta.

Nova "B" limuzina imaće nešto duže međuosovinsko rastojanje od Škodinog gradskog hečbeka i veliki prtljažnik, poput modela Rapid. Očekuje se motorizacija koju koristi Fabia, uključujući 3-cilindarski 1.0 TSI u verzijama sa 95 i 110 KS.

U vrhu ponude trebalo bi da bude 1.5-litarski turbo-benzinac sa 150 "konja" i DSG menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: