Kako će izgledati električni naslednik VW Passata FOTO

Reč je o automobilu koji će se za primat na tržištu boriti sa Teslinim Modelom 3.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Subota, 11.09.2021.

13:08

Kako će izgledati električni naslednik VW Passata FOTO
Foto: VW promo

Passat je jedan je od najvažnijih i najdugovečnijih Volkswagenovih modela. Ipak, ni to mu ne garantuje da će preživeti elektrifikaciju koja se uveliko sprovodi u auto-industriju.

Poznato je da sledeće generacija Passata neće biti dostupna Amerikancima, dok će u Evropi najverovatnije ostati samo karavan verzija.

Naslednik Passata imaće isključivo električni pogon, a prototip ovog vozila nedavno je snimljen tokom testiranja na javnim putevima. Testni automobil imao je "kamuflažu" sa namerom da se sakrije njegov konačni dizajn, ali očekuje se da će prednji deo stilski biti usklađen sa familijom električnih ID modela nemačkog proizvođača.

Što se naziva automobila tiče, trenutno je u opticaju oznaka Volkswagen Aero B, ali je verovatnije da će komercijalni naziv imati ID u imenu (ranije se spominjala oznaka ID.6).
Koncept ID Space Vizzion iz 2019. (Foto: VW promo)
Prednji deo vozila trebalo bi da izgleda kao koncept ID Space Vizzion iz 2019, dok će po spoljnim dimenzijama biti vrlo sličan trenutnoj generaciji Passata.

Međutim, zahvaljujući električnom pogonskom sklopu, automobil će imati veće međuosovinsko rastojanje što će doprineti većem komforu u kabini, naročito za putnike koji sede pozadi.

Pogon će se u osnovnoj verziji biti na zadnje točkove, a u top varijanti sa dva elektromotora - na sva 4 točka.

Najsnažnija verzija će do stotke ubrzavati za manje od 6 sekundi, dok će najveća baterija imati kapaciteta od 84 kWh i omogućavaće autonomiju od oko 700 km.

Električni naslednik Passata izrađivaće se u Emdenu, u Nemačkoj, a u proizvodnju će krenuti 2023.godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: