Stigla je najduža Dacia: Jogger debitovao u Minhenu FOTO

Novi model nudi i izuzetan prtljažni prostor.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.09.2021.

12:32

Stigla je najduža Dacia: Jogger debitovao u Minhenu FOTO
Foto: Dacia promo

Nakon zvanične online premijere, Dacia Jogger debitovala je pred publikom salona automobila u Minhenu.

Automobil koji predstavlja miks karavana, krosovera i minivana trenutno je najduži model (4.547 mm) u gami rumunskog proizvođača. Osim toga, Jogger nudi opciju sa 7 sedišta, po čemu je takođe jedinstven u trenutnoj ponudi Dacia vozila.

Ovaj auto može da se pohvali još jednim značajnim podatkom - u konfiguraciji sa 5 sedišta ima prtljažnik od čak 708 litara korisne zapremine.

Ukoliko se obore nasloni sedišta u drugom redu, dobija se zaista ogromnih 1.819 litara prostora za odlaganje stvari.
Foto: Dacia promo
Dacia Jogger stilski se uklapa u najnoviju familiju vozila Sandero/Logan, sa nešto povišenom linijom krova i potpuno zasečenim zadnjim delom, koji oblikom stop svetala podseća na dizajn Volvo karavana.

Unutrašnjost je takođe prekopirana iz Sandera i Logana, sa velikim ekranom multimedijalnog sistema koji izgleda kao tablet na komandnoj tabli.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 4547/1784/1632 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2897 mm (Foto: Dacia promo)
Poput modela Sandero, Sandero Stepway i Logan, Jogger će se prodavati isključivo sa benzinskim motorima, uključujući LPG opciju koja može da se vozi i na tečni naftni gas.

Kupcima će na raspolaganju biti i novi trocilindarski 1.0 benzinac sa 110 konjskih snaga, koji će, barem za sada, biti ujedno i najača pogonska opcija.

Ovaj motor povezan je sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.
Foto: Dacia promo
Dacia se pohvalila podatkom da Eco-G verzija sa pogonom na tečni naftni gas, zahvaljujući rezervoaru za plin od 40 litara i benzinskom od 50 litara, ima autonomiju u vožnji od oko 1.000 km.

Što se tiče cene, nezvanično saznajemo da će Jogger u Evropi koštati od 15.000 evra, pa naviše.
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo
Prtljažnik: 708 litara u konfiguraciji sa 5 sedišta (Foto: Dacia promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: