Jednostavno rešenje: Električne automobile ćemo puniti na stubovima javne rasvete

Čak 60% vozača električnih automobila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži gde bi mogli da pune svoje vozilo.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Nedelja, 05.09.2021.

09:26

Jednostavno rešenje: Električne automobile ćemo puniti na stubovima javne rasvete
Foto: Ubitricity

Broj električnih automobila raste, a u budućnosti će ekspanzija biti još veća. Mesta za punjenje su ograničena, a uprkos očekivanom širenju mreže punjača, prostori u gradovima su limitirani.

Tu uskače Ubitricity, kompanija koju je nedavno kupio naftni gigant Shell.

Istraživanje je pokazalo da čak do 60% vozača električnih vozila u gradovima nema pristup privatnom parkingu ili garaži i zato zavisi od mreže javnih punjača.

Ubitricity je počeo da instalira svoje punjače na stubove javne rasvete i u Velikoj Britaniji ih ima već 2.700, a sad se šire i u Nemačkoj.

Montaža punjača traje manje od 60 minuta, bez zemljanih radova.

Snaga punjenja nije spektakularna i iznosi 5,8 kW, ali je i to dovoljno ako vam je ulični lampion u blizini ili ste otišli na poslovni sastanak koji traje sat vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: