Kinezi izazivaju nemačku premijum trojku: U Minhenu predstavljen luksuzni SUV FOTO

Wey Coffee One želi da uzme deo kolača od brendova kao što su Mercedes ili BMW.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.09.2021.

08:59

Kinezi izazivaju nemačku premijum trojku: U Minhenu predstavljen luksuzni SUV FOTO
Foto: Wey promo

Kineska auto-kompanija Great Wall nije nepoznata na Starom kontinentu, ali do sada nije imala velikog uspeha na evropskom tržištu sa svojim niskobudžetnim vozilima.

Međutim, na sajmu automobila u Minhenu predstavila se sa novim, premijum brendom Wey i SUV vozilom Coffee One.

U pitanju je "plug-in" hibrid čija ciljna grupa su kupci luksuznih automobila velike nemačke trojke. Kako kažu u kinskoj kompaniji, Coffee One će najpre ponuditi upravo u Nemačkoj, a zatim na još nekom od velikih evropskih tržišta, kao što su Italija ili Španija.

Nakon toga uslediće ofanziva na čitavom kontinentu.
Foto: Wey promo
Coffee One za pogon koristi 2.0-litarski benzinac i dva elektromotora ukupne snage 467 "konja" (355 kW).

Menjač je 9-stepeni sa duplim kvačilom, a automobil 0-100 km/h stiže za manje od 5 sekundi.

S obzirom da je u pitanju "plug-in" hibird, proizvođač tvrdi da je SUV u stanju da pređe do 150 km isključivo na električni pogon, što znači da bi praktično sva gradska vožnja mogla da se obavlja na struju.
Foto: Wey promo
Sa dužinom od 4,87 m, Wey Coffee One je po dimenzijama između modela kao što su BMW X3, Audi Q5 i Mercedes GLC, sa jedne, i BMW X5, Audi Q7 i Mercedes GLE, sa druge strane.

Kako saznaje Automotive News, Coffee One možda ipak neće biti konačno komercijalno ime serijskog modela kada ovaj luksuzni SUV stigne u prodajne salone.

Kompanija ga je odabrala jer je prepoznatljivo širom sveta.
Foto: Wey promo
Inače, brend Wey je relativno nova automobilska marka koja u Kini posluje u poslednjih pet godina i do sada je prodala preko 400.000 vozila u toj zemlji.

Evropska prodaja započeće na nemačkom tržištu, a prve isporuke kupcima planirane su za 2022. godinu.

Cena za sada nije otkrivena, ali da bi ovaj SUV bio konkurenta u Nemačkoj morao bi da bude osetno jeftiniji od domaćih premijum modela.
Foto: Wey promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: