Policija zaustavila kolonu i zaplenila skupe automobile VIDEO

Nesvakidašnja scena nam dolazi iz Indije gde su policajci zaustavili kolonu i zaplenjivali automobile.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2021.

18:00

Policija zaustavila kolonu i zaplenila skupe automobile VIDEO
Photo: Mercedes

Porezi su neophodno zlo, a neki misle da ih mogu zaobići.

Vlasnici skupih automobila u Indiji nedavno su to iskusili na svojoj koži. Kako prenosi India Today, grupa vlasnika luksuznih i super sportskih automobila organizovala je okupljanje povodom Dana nezavisnosti.

I dok su se oni najbolje zabavljali, nedaleko od aerodroma Rajiv Gandhi u Hiderabadu došlo je do preokreta.

Policija je zaustavila 15 automobila, od kojih je 11 zaplenjeno. Razlog je neplaćanje poreza u državi Telangana. Naime, automobili su registrovani u drugim državama u kojima je porez niži za 14%, a zatim su isporučeni u Telangan u kojem vlasnici žive.

Policija je mesecima pratila i beležila kretanje vlasnika iz porodica političara i industrijalaca, a zatim je odlučila da ih presretne ove nedelje dok su bili zajedno. To su ljudi u dobi od 25 do 35 godina, a zaplenjeni su i superautomobili kao što su Lamborghini Huracan, Maserati GranTurismo, Ferrari i naravno Rolls-Royce.

Kako stvari stoje, vozila će im biti vraćena nakon isplate preostalih dugova uvećanih za iznos kazne. Takođe, tokom šestomesečnog nadzora utvrđeno je da su vozači određenih vozila izvršili niz saobraćajnih prekršaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: