Bentley Bentayga sa felnama od ugljeničnih vlakana FOTO

Bentley se trudi da dokaže svoju nadmoć u najluksuznijem SUV segmentu na svetu. Nakon nekoliko posebnih verzija, sada je vreme za još jedan skupi set koji će podići cenu modela: felne od ugljeničnih vlakana. Veličina 22 inča.

Podeli
Photo: Bentley
Photo: Bentley

Pet godina nakon tržišnog debija modela (i godinu dana nakon facelifta), njegova dugačka lista opcija je obogaćena još jednom zanimljivom stavkom, piše Autoblog.

Reč je o felnama koje su izrađene od ugljeničnih vlakana. Britanski proizvođač automobila na njima radi pet godina (tj. manje-više od tržišnog debija Bentayge) zajedno s italijanskim stručnjacima iz Bucci Compositesa.

Za to vreme, osim dizajna, uključeni su i unutrašnji testovi i TÜV testovi koji bi trebalo da garantuju punu bezbednost ovog novog rešenja u svim uslovima na putu. Ispitivanja su sprovedena na putevima s različitim površinama, velikim rupama i, naravno, na Nordschleifeu.

Do sada su se felne od ugljeničnih vlakana pojavile na samo nekoliko ograničenih specijalizovanih automobila poput Koenigsegga ili Shelby Mustanga GT350R. Bentley se, međutim, hvali da će Bentayga dobiti najveći točak ovog tipa ikad proizveden - čak 22 inča.

U slučaju tako velikih točkova (i automobila sa sportskim težnjama) blagodati felni od ugljeničnih vlakana su već merljive. Svaki točak je 6 kg lakši od svog tradicionalnog kolege.

Niža masa poboljšava mnoge stvari, od udobnosti u vožnji, preciznijeg upravljanja, do boljih performansi kočenja i niže potrošnje goriva i guma. Međutim, može se očekivati ​​da će ih mnogi kupci odabrati samo zato što izgledaju kao milion dolara. A možda i toliko koštaju, što još ne znamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu