Zašto se u julu dešava najviše saobraćajnih nezgoda?

Počela je sezona godišnjih odmora, a samim tim i sezona gužvi na graničnim prelazima i drugim deonicama, pa imamo i veliki broj saobraćajnih nezgoda.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2021.

11:00

Zašto se u julu dešava najviše saobraćajnih nezgoda?
Foto: Volvo

Vladimir Vida je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, rekao da su najveće gužve tokom proteklog vikenda bile na najfrekvetnijim putnim pravcima, pre svega na auto-putevima gde je primetan veći broj vozila, pogotovo stranih registracionih oznaka.

On je rekao su se sinoć desile dve teške saobraćajne nesreće – u Kruševcu gde je jedan motorista smrtno stradao, dok je u Pirotu jedan pešak na auto-putu poginuo.

Govoreći o statistici saobraćajnih nesreća, Vladimir Vida je rekao da je od početka godine bilo 16,5 hiljada takvih nezgoda, u kojima je 214 osoba smrtno stradalo, što je za pet manje nego prethodnih godine.

"Statistika iz prethodnih godina pokazuje da u letnjim mesecima ima veći broj nesreće. Ko putuje, na put treba da kreće odmoran, da pravi pauze", objašnjava Vida.

Ističe da se pokazalo da je umor jedan od najvećih uzroka tragedija, pogotovo na auto-putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: