Dacia menja logo, da vam se sada više sviđa?

U skladu sa najavama, Dacia takođe menja logotip.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.06.2021.

21:00

Dacia menja logo, da vam se sada više sviđa?
Foto: Dacia

Rumunska kompanija menja stil slova koja se koriste za štampanje naziva kompanije, a paralelno se uvodi i novi logotip.

Ovo je još jedan korak u skladu sa novom poslovnom strategijom postavljenom početkom godine, koja radikalno menja marku i njene proizvode.

Dobra vest je da Dacia najavljuje da će ostati verni svojim korenima, koje definišu kao jednostavnost, autentičnost i robusnost po poštenoj ceni.
Foto: Dacia promo
Natpis brenda i sam amblem dizajnirao je tim za dizajn i njime žele da istaknu stabilnost i robusnost.

U nazivu se slova D i C međusobno sučeljavaju kao odraz u ogledalu, dok geometrijski oblik slova ukazuje na mehaničke pokrete. U amblemu su slova D i C povezana kao karike u lancu, što dodatno naglašava robusnost vozila Dacia.

Izabrana je nova nijansa, smeđe-zelena ili kaki-zelena, praćena terakotom i peskom.

I na kraju, recimo da će automobili dobiti novu ikonografiju od sredine sledeće godine. Tako da imamo dovoljno vremena da se naviknemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: