Ferrari za kraj juna najavio novi revolucionarni sportski automobil VIDEO

Spekuliše se da je u pitanju V6 hibrid.

Podeli
Foto: Mau47/Shutterstock
Foto: Mau47/Shutterstock

Bilo je to krajem aprila kada je Ferrari predstavio model Competizione u dve verzije, sa V12 motorom, a sada se kompanija sprema da održi premijeru novog sportskog automobila sa upola manje cilindara.

Najavni video koji nagoveštava skori dolazak novog "revolucionarnog" modela ne otkriva mnogo, osim datuma premijere - 24. juna.

Kakav će to automobil biti, saznaćemo već sledeće sedmice, ali upotreba reči "revolucionarno" sugeriše da je u pitanju sasvim druga vrsta Ferrarija.

Članovi FerrariChat foruma se slažu da će italijanski brend predstaviti svoj novi bazični model projektovan za V6 motor, koji je prvobitno najavljen još septembra 2018.

Slično kao i SF90 Stradale, priča se da će novi model imati plug-in hibridni pogonski sklop. Postoje kontradiktorni izveštaji o motoru sa unutrašnjim sagorevanjem, jer neki kažu da će to biti čist Ferrarijev V6, dok drugi misle da cagregat ima veze sa Maseratijevim tvin-turbo 3.0-litarskim Nettunom.

Taj motor u Maseratiju MC20 proizvodi 630 KS, ali očekuje se da će duhovni naslednik Ferrarija Dino uz elektromotor isporučivati više "konja".

Šifriranog imena F171, priča se da će novi Ferrari nuditi preko 700 konjskih snaga kako bi se suprotstavio McLarenu Artura, koji takođe kombinuje V6 sa e-motorom ukupne snage 671 ks.

Paket baterija će navodno biti prenesen sa SF90 Stradale i obezbeđivaće skroman domet u vožnji na struju, ali to i nije prioritet za vlasnike Ferrarija, zar ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu