Opel preskače važan sajam automobila, predstavlja Astru mesec dana ranije

Poznati nemački auto-brend saopštio je da neće učestvovati na ovogodišnjem salonu automobila u Minhenu, manifestaciji koja je nasledila međunarodni frankfurtski auto-sajam.

Podeli
Opel Astra tizer (Foto: Opel promo)
Opel Astra tizer (Foto: Opel promo)

Iako deluje kao iznenađenje da jedan važan nemački proizvođač odsustvuje sa najveće automobilske smotre u Nemačkoj, takav ishod je u stvari posledica odluke matične kompanije Stellantis.

Naime, Stellantis, koji pod svojim otkriljem ima veliki broj brendova, odlučio je da se ni jedan od njih neće pojaviti pod kupolama minhenskog sajma, piše Automotive News.

To znači da publika u ovom nemačkom gradu neće imati prilike da vidi ni novitete marki Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo i Jeep.

Kako prenosi Automotive News, Opel će umesto na sajmu u Minhenu, u septembru, premijeru nove Astre održati mesec dana ranije na posebnom događaju.

Sa druge strane, prisustvo u Mihnenu za sada su potvrdili Volkswagen, Ford, Dacia, Polestar, Audi, Porsche, Cupra, Mercedes-Benz, BMW i Nio, dok će ovogodišnji salon preskočiti proizvođači kao što su Jaguar Land Rover, Toyota i Kia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu