Domaći sajt za prodaju auto-delova proslavio prvi rođendan

Iako je pokrenut u jeku pandemije, u junu 2020, osnivači kažu da je njegovo lansiranje pripremano godinama unazad.

Podeli
Foto: Memory Stockphoto/Shutterstock
Foto: Memory Stockphoto/Shutterstock

Internet portal prodajadelova.rs.proslavio je prošle sedmice godinu dana postojanja na događaju sa korisnim i zanimljivim prezentacijama relevantnih partnera iz oblasti e-commerce-a, logistike i medija..

Pored domaćina, mladog osnivača ovog portala - Nikole Đurovića, zvanicama su se obratili i Aleksandar Zarić (USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj), Ivan Novaković (City Express) i Natalija Delić (SAT Media Group).

Aleksandar Zarić je predstavio rezultate istraživanja i trendove digitalizacije poslovanja i elektronske trgovine u Srbiji. Pored trenda rasta elektronske trgovine sa velikim porastom u pandemiji, istakao je da postoji izuzetno pozitivan trend i percepcije, gde preko polovina privrednika u Srbiji veruje da će elektronska trgovina još rasti.

Ono što je još zanimljivije - čak 82% ispitanika ocenjuje web shop jednako važnim ili čak i važnijim od tradicionalnog kanala prodaje.

Foto: Željko Kovačević
Foto: Željko Kovačević

Razvoj logistike je jedan od najvažnijih segmenata u bilo kom online poslovanju obzirom da je cilj svakog web shop-a da poručeno stigne do kupca u što kraćem roku, istakao je Ivan Novaković iz City Express-a.

Takođe je vidljiv porast online kupovine tokom pandemije – da kupovina jednom ili više puta nedeljno raste za čak 22% u odnosu na prethodnu godinu.

Zanimljivu prezentaciju imala je Natalija Delić iz SAT Media grupe jer se osvrnula na važnost edukacije i transparentnosti ka vlasnicima automobila, a kroz redovno održavanje vozila s obzirom da se u Srbiji prevashodno voze polovni automobili, te se popravke svode na zamenu sklopa ili delova.

Ispred portala prodajadelova.rs obratio se Nikola Đurović, sumirajući kako su svi trendovi koje su njegovi sagovornici izneli doprineli da njegov porodični biznis raste u jednoj od najtežih godina za ekonomiju u svetu. Tom prilikom, predstavio je i neke buduće planove za rast i proširenje poslovanja, sa fokusom na potrebe kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu