Stellantis je u ofanzivi – ovo je nova Astra FOTO

Dugo očekivana nova generacija Opelovog kompaktnog polako otkriva svoje obline.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

14:00

Stellantis je u ofanzivi – ovo je nova Astra FOTO
Foto: Opel

Stellantis je u ofanzivi.

Samo nekoliko meseci nakon predstavljanja novog Peugeota ​​308, predstavljanje još jednog kompaktnog vozila je upravo spremno.

To je nova Astra, a sudeći po detaljima, očekuje se drastično odstupanje od prethodnih generacija.

Iako je osnova ista kao i 308, Opel se zaista potrudio da svom kompaktnom automobilu pruži snažnu dozu ličnosti. Recept je pozajmljen od nove Mokke, što znači prepoznatljivi prednji Vizor, dok zadnji deo modela dobija centralno mesto.

Isti izvor inspiracije vidljiv je u kabini, gde digitalnom kokpitom Pure Panel dominira 12-inčni ekran, a tu je i 10-inčni ekran kao deo info-zabave.

Zanimljiv detalj je da je centralni ekran blago okrenut prema vozaču. Dobra vest je da su neki tradicionalni tasteri ostali, kao što se može zaključiti iz fotografija detalja na upravljaču.

Astra će biti prvi put elektrifikovana. Po uzoru na 308, očekujemo dva priključna hibrida, gde se snažnom elektromotoru od 81 kW pridružuje 1,6 turbo-benzinac sa 150, odnosno 180 ks. Zahvaljujući bateriji kapaciteta 12,4 kWh , trebalo bi očekivati radijus kretanja od 60 km.

Od konvencionalne ponude očekujemo 1,2 i 1,6 turbo benzinac i 1,5 dizel. Priča je da se takođe kuva OPC verzija sa 300 KS i pogonom na sve točkove.

A sada ono što će posebno obradovati ljubitelje Opela. Opel Astra će se proizvoditi u Russelsheimu i u skladu s tim nosiće opis Made in Germani.
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: