"To je to, to je auto koji sam sanjao"

Neće postojati dve jednake Nevere.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Utorak, 01.06.2021.

14:18

Foto: Rimac Automobili

Kompanija Rimac Automobili iz Hrvatske predstavila je u utorak produkcijsku verziju svog električnog hipersportskog automobila koji je dobila zvanično ime Nevera.

Uskoro kreće serijska proizvodnja a u planu je 150 vozila koja će se prodavati po ceni od 2 miliona evra, piše Index

"To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam pre deset godina krenuo na ovo 'nemoguće' putovanje", kazao je povodom premijera automobila osnivač i prvi čovek kompanije, Mate Rimac.

"Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom - našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne lestvicu, da podigne standarde za automobile visokih performansi."

"Kad smo prvi put predstavili C_Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo", objašnjava Mate.

"Proizvešćemo samo 150 primeraka Nevere, pri čemu je svaki automobil proizveden u Hrvatskoj, motivisan strašću celog tima prema automobilima."

Neće postojati dvije jednake Nevere

Kako su objavili iz Rimac Automobila, iz njihove fabrike neće izaći dve istovetne Nevere jer kupci mogu da biraju širok raspon dizajna i materijala po meri.

Uz vrhunski individualni program personalizacije, Rimac će svoj glavni model ponuditi u raznim izdanjima: GT, Signature, Timeless ili Bespoke model po meri.

Svaki vlasnik će biti pozvan u Hrvatsku

Foto: Rimac Automobili
Kao deo korisničkog putovanja, svaki vlasnik Nevere biće pozvan u Hrvatsku kako bi "dizajnirao" svoj automobil prema sopstvenom ukusu.

Nevera je ekskluzivno dostupna putem globalne mreže partnera Rimca na 19 i više lokacija, koje se nalaze u mnogim od najvećih gradova širom Evrope, Severne Amerike, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Azije.

Nadahnut Teslom

Foto: Rimac Automobili
Nadahnut Nikolom Teslom, Mate Rimac započeo je prvi projekt električnog automobila sa 20 godina, kada je svoj BMW serije 3 E30, proizveden 1984, u garaži preradio sa benzinskog na baterijski pogon.

Rimac Automobile osnovao je 2009, a samo 11 godina kasnije kompanija je proslavila zapošljavanje svog 1.000. radnika.

Neopterećen tradicijom automobilske industrije i komplikacijama velikih sistema, Rimac je svojim pristupom postigao impresivan napredak u relativno kratkom periodu.

Danas kompanija razvija električne pogonske sklopove i baterije visokih performansi za neke od najvećih svjetskih proizvođača automobila.

Podsećamo, Rimac Automobili su nedavno objavili planove za novo moderno sedište - 200 miliona evra vredan "Rimac kampus" na površini od 200.000 m2 u blizini Zagreba, kapaciteta 2.500 zaposlenih, gde će se odvijati proizvodnja hiperautomobila, kao i istraživanje i razvoj naprednih projekata iz područja električne tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: