Potpuna hibridizacija Lamborghinija do 2024, prvi električni model od 2025.

Italijanski proizvođač predstavio je planove za smanjenje emisije CO2 na svojim modelima.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2021.

12:51

Potpuna hibridizacija Lamborghinija do 2024, prvi električni model od 2025.
Foto: Lamborghini

Lamborghini je još 2014. na pariskom auto-salonu izložio koncept Asterion, koji je pored V10 atmosferca imao i tri elektromotora. Ukupna snaga pogonskog sistema iznosila je skoro 900 "konja".

Asterion nikada nije dobio produkcijsku verziju, ali je utro put prvom elektrifikovanom Lamborghiniju, modelu Sian sa lakim hibridnim pogonom, koji je debitovao 2019.
Foto: Lamborghini
Da je to samo početak elektrifikacije italijanskog proizvođača, potvrđuju najnovije vesti prema kojima Lamborghini želi da do 2025. prepolovi emisije ugljen-dioksida svojih modela.

Da bi se ovo ostvarilo, sva tri modela iz aktuelne game - Huracan, Aventador i Urus SUV - dobiće do kraja 2024. neku vrstu hibridnog pogona.
Foto: Lamborghini
Lamborghini će u elektrifikaciju svojih modela investirati preko 1,5 milijadri evra u naredne 4 godine.

Nakon hibridizacije, uslediće i lansiranje prvog potpuno električnog modela ovog proizvođača, ali to se neće dogoditi pre 2025. Za sada nije poznato o kakvom automobilu je reč, odnosno da li će to biti klasičan sportski dvosed ili možda praktični SUV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: