Renault ukida RS, sportski modeli ubuduće pod oznakom Alpine

Francuski proizvođač automobila objavio je da je odeljenje Renault Sport Cars preimenovano u Alpine Cars, kao deo novih strateških planova Renault grupe koji su prvi put najavljeni u januaru.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2021.

14:30

Renault ukida RS, sportski modeli ubuduće pod oznakom Alpine
Foto: Renault promo

Ovaj potez kompanije Renault znači da će svi budući visokoperformansni modeli dobiti oznaku "Alpine", umesto dodatka "R.S." koji se vezivao za neke od najvećih hot hatch automobila u proteklih 20 godina.

Ipak, isti ljudi koji su do sada stajal iza natpisa "Renault Sport" biće odgovorni za buduće Alpine modele i to bi mogla da bude dobra vest za ljubitelje sportskih modela francuskog proizvođača.
Foto: Renault promo
Međutim, nekima će sreću pokvariti to što Alpine postaje u potpunosti EV brend.

Podsećamo i da je već najavljena saradnja sa Lotusom u izradi novog sportskog automobila, a u planu je i visokoperformansna verzija novog Renaulta 5 na baterije, kao i sportski električni krosover.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: