Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je Yarisu titulu najboljeg u izboru "Automobila godine 2021". U užem izboru bili su još Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 11.05.2021.

09:56

Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris
Foto: Toyota promo

Završno testiranje automobila održano je, kao i prošle godine, na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate za titulu isprobaju u različitim uslovima vožnje: na auto-putu, magistralnom putu i na zatvorenom poligonu.

U konkurenciji za najbolji novi model ove godine bili su: Toyota Yaris, Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Još jedna nagrada otišla je pve godine u Toyotu, pošto je žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio i priznanje za najboljeg PR-a Aleksandru Andriću, uz obrazloženje da je u proteklih godinu dana najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa.

Inače, Yaris je nedavno proglašen i za auto godine u Evopi, a ovaj japanski model osvojio je i titulu NetAuto 2021. u Srbiji.

Osim toga, Yaris je bio i jedan od tri finalista izbora za "Svetski auto 2021. godine" (World Car of the Year 2021), u kome je trijumfovao električni Volkswagen ID.4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: