Polo GTI stiže u junu

Volkswagen će uskoro predstaviti redizajniranu verziju svog hot hatch modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.05.2021.

11:53

Polo GTI stiže u junu
Foto: VW promo

Nemački proizvođač objavio je dizajnerski crtež restilizovanog modela Polo GTI, kao najavu predstojeće premijere ovog automobila.

Osvežena GTI verzija će stići nekoliko nedelja nakon što je Volkswagen predstavio redizajnirani Polo, koji sada stilski podseća na Golf 8.

Zato i na crtežu GTI varijante možemo da vidim elemente dizajna sa Golfa GTI. Ističu se novi farovi i LED dnevna svetla, a u odnosu na prethodni verziju ovog automobila preoblikovan je i prednji branik u koji su vešto uklopljene maglenke.

Pogonska jedinica se najverovatnije neće menjati, pa će i osveženi Polo GTI koristiti poznati 4-cilindarski 2.0-litarski turbo-benzinac sa 200 konjskih snaga i 320 Nm.

Podsećamo, ovaj motor je uparen sa šestobrzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, uz čiju pomoć automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,7 s, pre nego što razvije maksimalnih 237 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: