Kraj!

Giulietta je došla do kraja svog puta.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 09.05.2021.

13:05

Kraj!
Foto: Alfa Romeo promo

Kako piše britanski Autocar, italijanski proizvođač povlači model Giulietta sa tržišta nakon punih 11 godina.

Direktni naslednik trenutno nije u planu, a Alfa će umesto svog kompaktnog hečbeka kupcima ponuditi kompaktni SUV Tonale.

Međutim, ni Tonale neće stići na vreme, s obzirom da je njegov dolazak u prodajne salone odložen, pretpostavlja se zbog pandemije. Odlazak Giuliette je očekivan i najavljivan već neko vreme, a iz Alfa Romea su još 2020. govorili da njena proizvodnja prestaje krajem te godine.

Ipak, odlazak u ovom trenutku znači da će najmanje nekoliko meseci u ponudi italijanskog brenda praktično biti samo dva modela - Giulia i SUV Stelvio - bar dok Tonale ne stigne.
Foto: Alfa Romeo promo
Giulietta se od 2010. izrađivala u fabrici Pjedimonte San Đermano. Najbolje se prodavala naredne, 2011. godine, kada je kupcima širom Evrope isporučeno 78.911 primeraka ovog automobila.

Međutim, tražnja je kasnije opadala iz godine u godinu, pa je 2019. prodato svega 15.690 vozila.

Poređenja radi, "gospodar" ove klase i najjači konkurent - Volkswagen Golf privukao je te 2011. skoro pola miliona evropskih kupaca, dok je 2019. godine na Starom kontinentu prodato preko 410.000 Golfova.

Sa druge strane, Alfa Romeo je za desetak godina prodaje ukupno isporučio nešto više od 400.000 primeraka modela Giulietta.
Foto: Alfa Romeo promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: