Švajcarci spremaju superautomobil od 2.000 KS FOTO

Široj javnosti malo poznata švajcarska firma najavljuje premijeru bolida vrhunskih performansi.

Podeli
Foto: Morand Cars promo
Foto: Morand Cars promo

Da egzotični supersportski automobili koji se prave u malim serijama mogu da donesu dobru zaradu shvatili su i u švajcarskoj kompaniji Morand Cars. Oni za 2023. najavljuju model koji će biti dostupan u hibridnoj, ali i u čisto električnoj verziji.

Naime, za kupce koji i dalje vole da čuju zvuk rasnog benzinca, Švajcarci pripremaju varijantu u čijem je srcu atmosferski 5.2-litarski V10 koji proizvodi nešto više od 700 KS.

Za prenos snage koristiće 7-stepeni automatik, a u pogonskom sistemu se nalaze i tri elektromotora koji dodaju oko 500 KS, pa u konačnom zbiru automobil raspolaže sa preko 1.200 KS.

Ovaj bolid ima i svoju ekološku stranu. Zahvaljujući maloj bateriji kapaciteta 4,5 kWh, može se voziti isključivo na struju, i to do 70 km.

Foto: Morand Cars promo
Foto: Morand Cars promo

Za kupce koji su više zagledani u budućnost, u pripremi je i električna verzija sa gotovo 2.000 KS i baterijom kapaciteta 70 kWh.

"Radimo na novoj tehnologiji sa ćelijama veće gustine energije nego u Formuli E, a to je oko 180 Wh/kg", otkrio je suosnivač kompanije Morand Cars, Benoa Morand, koji tvrdi da garantuje autonomiju u vožnji do 301 km.

Početak prodaje švajcarskog superautomobila planiran je za 2023. godinu, a cena za svaki od 73 predviđena primerka startuje od 2,3 miliona švajcarskih franaka, bez obzira o kom pogonu je reč.

Kad su performanse u pitanju, najavljuje se maksimalna brzina od 400 km/h, a automobil će ubrzavati do 200 km/h za samo 6,3 sekunde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu