Renault najavljuje električni Megane FOTO

Novi krosover na struju Megane E-Tech Electric u prodajne salone bi trebalo da stigne 2022. godine.

Podeli
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Renault je jedan od pionira "elektrifikacije" na Starom kontinentu, a njegov model Zoe već gotovo čitavu deceniju spada među najprodavanije električne modele u Evropi.

Kako bi uhvatio korak sa najnovijom generacijom automobila na struju, francuski proizvođač sprema novi tržišni adut - Megane E-Tech Electric.

U pitanju je krosover vozilo zasnovano na prošlogodišnjem konceptu Megane e-Vision.

Produkcijska verzija je planirana za 2022, a kao najavu ovog modela Renault je objavio tri "tizer" fotografije na kojima se vide detalji spoljašnjosti i putničke kabine vozila.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Što se eksterijera tiče, on bi trebalo da bude sličan dizajnu konceptne verzije iz 2020, a fotografije kokpita otkrivaju dva digitalna ekrana - jedan koji služi kao instrument tabla i drugi koji je deo multimedijalnog sistema.

Na fotografiji zadnjeg dela automobila primećujemo novi, modernizovani logo francuske kompanije koji će do 2024. zameniti postojeći na svim modelima Renaulta.

Specifikiacije produkcijske verzije za sada su tajna, ali poznato je da je Megane E-Tech Electric postavljen na CMF-EV mehaničku platformu koju koristi i sestrinski Nissan Ariya.

Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

To znači da možemo očekivati baterije kapciteta 65 i 90 kWh, dok bi bazična verzija imala jedan elektromotor, najverovatnije sa 215 KS i 300 Nm.

Megane E-Tech Electric je deo nove Renault strategije nazvane "Nouvelle Vague" (novi talas), čiji je fokus na uvođenju novih tehnologija i "zelene" energije u automobile.

Cilj je da 9 od 10 prodatih Renault vozila u 2030. bude elektrifikovano (sa hibirdnim ili poptuno električnim pogonom), čime bi francuski proizvođač postao jedan od "najzelenijih" auto-brendova u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu