Novi Dacia Duster stiže 2024, kako bi mogao da izgleda

Potpuno novi Dacia Duster u prodajne salone dolazi za tri godine, a pre toga će aktuelna, druga generacija biti restilizovana.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Subota, 10.04.2021.

09:02

Novi Dacia Duster stiže 2024, kako bi mogao da izgleda
Aktuelni Duster debitovao je 2017. (Foto: Dacia)

Druga generacija Dustera ušla je u petu godinu proizvodnje, tako da proizvođač već intenzivno radi na nasedniku.

Prema francuskim medijima, premijera treće generacije očekuje se ​​2024. godine. Međutim, pre nego što se to dogodi, aktuelni Duster biće unapređen.

Redizajnirani model trebalo bi da bude predstavljen tokom letam, a u prodaji bi se našao na jesen.

Kada je reč o restilizaciji, ne treba očekivati ​​spektakularne promene. Najverovatnije će biti promenjen izgled svetlosnih grupa, maske hladnjaka i branika.

Takođe, teško je očekivati velike intervencije ispod haube. Automatski menjač bi mogao da se vrati, uparen sa 1.3 TCe motorom.
Duster za 2024. - spekulativni render (Foto: Caradisiac)
Nova generacija Dustera, ona koju ćemo videti 2024. godine, biće verovatno zasnovana na CMF-B mehaničkoj platformi, na kojoj su bazirani novi Sandero i Logan.

Izgled ovog automobila za sada je nepoznanica, ali francuski Caradisiac već je objavio prvu vizuelizaciju, uzimajući u obzir stilske detalje konceptnog SUV automobila Dacia Bigster.

Što se pogonskih sistema tiče, dizelaš će verovatno i dalje biti u ponudi, a očekuje se i prvi Duster sa hibridnim E-Tech pogonom.

Naravno, sve su to samo pretpostavke. Bićemo sigurni tek kad Dacia pokaže potpuno novi Duster u punom sjaju.

Za sada čekamo restilizovani model.
Koncept Bigster SUV (Foto: Dacia)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: