Kia na +88%

Korejski proizvođač automobila pohvalio se rekordnim rezultatima u našoj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

17:00

Kia na +88%
Foto: Kia promo

Prema zvaničnim podacima MUP-a Srbije, srpsko tržište novih automobila završilo je prvi kvartal ove godine sa 4.991 novoregistrovanim automobilom što je porast u odnosu na prošlogodišnji prvi kvartal za 475 jedinica, odnosno 10,52%.

Ovo se može smatrati dobrim rezultatom ako se uzme u obzir da prvi kvartal prošle godine nije bio toliko pogođen pandemijom.

Kia je u Srbiji kupcima u prvom kvartalu isporučila 259 vozila što je porast od 88%. To čini oko 5,2% ukupnog domaćeg tržišta novih automobila.

Poređenja radi, udeo korejskog proizvođača u prodaji u zemljama EU iznosi oko 3,6% automobilskog tržišta.
Foto: Kia promo
Posmatrano po modelima, najprodavaniji u prvom kvartalu ove godine je Sportage sa 149 isporučenih primeraka što čini 58% ukupne prodaje Kia vozila u Srbiji.

Drugi najtraženiji model u gami je krosover Stonic sa 48 prodatih primeraka, a slede modeli iz Ceed game (Ceed, Ceed Sportswagon, XCeed), kao i Rio, koji su našli ukupno 62 nova kupca u našoj zemlji u prvom kvartalu 2021.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: