Ministar o vožnji auto-putem u kontrasmeru: Saobraćajna nekultura koja ugrožava živote

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović prokomentarisao je za B92.net neodgovorno ponašanje pojedinih vozača koji su vozili auto-putem "Miloš Veliki" u suprotnom smeru.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

19:06

Ministar o vožnji auto-putem u kontrasmeru: Saobraćajna nekultura koja ugrožava živote
Foto: RINA

U subotu na auto-putu "Miloš Veliki" desetak neodgovornih vozača samoinicijativno je krenulo da vozi u kontrasmeru jer je tunel Brančić bio privremeno zatvoren zbog sudara. Kako komentarišete ovako ponašanje?

"Svi zajedno moramo da utičemo na podizanje svesti u javnosti na temu bezbednosti u saobraćaju i ono što smo videli za vikend na auto-putu 'Miloš Veliki' je primer saobraćajne nekulture koji dovodi do ugrožavanja života i onih koji su tako postupili a i onih koji su se susreli sa vozačima koji nisu poštovali normalizaciju saobraćaja i signalizaciju", kazao je ministar Momirović.

"Sve češće se susrećemo sa izuzetno neodgovornim ponašanjem u vožnji i nekim novim, apsolutno nebezbednim i po mom ličnom mišljenju nenormalnim modelima lične promocije od strane raznih influensera na društvenim mrežama koji se snimaju dok voze, i to bez pojasa, uz čestu upotrebu opijata", dodao je on.

Podsećamo, na društvenim mrežama je objavljen snimak na kome se vidi veći broj vozila koji se kreće auto-putem "Miloš Veliki" u suprotnom smeru od dozvoljenog.

Na snimku se vide desetine automobila kako voze u kontrasmeru, a bilo je i vozila koja se kreću u rikverc zaustavnom trakom. O ovom incidentu u ponedeljak se oglasilo i JP "Putevi Srbije".

U tom preduzeću navode da se na deonici Ljig - Takovo, u tunelu Brančić, u smeru Beograd - Čačak, desila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala 2 putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake, pa je saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen.

Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju, kažu u "Putevima Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: