Nemačka želi da reguliše zakonom autonomna vozila, stručnjaci zabrinuti FOTO

Berlin želi da progura kontroverzni zakon o samovozećim automobilima u nemačkom parlamentu sa ciljem da postane svetski lider na ovom polju.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.04.2021.

15:00

Nemačka želi da reguliše zakonom autonomna vozila, stručnjaci zabrinuti FOTO
Foto: Profimedia/dpa/Armin Weigel

Aktuelna nemačka vlada namerava da donese sve potrebne zakonske norme o autonomnim vozilima pre kraja svog mandata ovog leta.

Međutim, ovaj zakon izaziva zabrinutost stručnjaka iz više aspekata - od bezbednosti, do pravnih pitanja i zaštite podataka.
Foto: Profimedia
Prvi koraci u oblasti primene autonomnih vozila u javnom saobraćaju već su načinjeni.

Tako, na primer, autonomni električni minibus Deutsche Bahn već nekoliko godina vozi redovnom linijom u Bad Birnbahu u Donjoj Bavarskoj.

U pitanju je vozilo koje može da preveze 6 putnika, a saobraća na liniji od železničke stanice do centra mesta, dužine oko 2 km.
Foto: Profimedia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: