Premijera: Seat Ibiza (redizajn) FOTO/VIDEO

Restilizovana Ibiza dostupna je sa motorima od 80 do 150 konjskih snaga.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

13:02

Premijera: Seat Ibiza (redizajn) FOTO/VIDEO
Foto: Seat promo

Seat je redizajnirao svoj najprodavaniji model čija je aktuelna generacija u prodaji od 2017. godine.

Intervencije na spoljašnjosti automobila su diskretne i uključuju farove čije pojedine komponente imaju LED tehnologiju čak i u bazičnim verzijama, dok su full-LED farovi dostupni kao opcija.

Paleta boja je proširena sa dve nove nijanse nazvane Asphalt Blue i Sapphire Blue, a kozmetičke promene obuhvataju i tri nova dizajna alu felni - dva za točkove prečnika 17 i jedan rezervisan za one veće, od 18 inča.

Pogled na zadnji deo vozila otkriva novi, stilizovani "Ibiza" logo - nešto slično smo već mogli da vidimo na modelu Leon poslednje generacije.
Foto: Seat promo
Seat je unapredio i unutrašnjost, pa je sada 8,25-inčni ekran multimedijalnog sistema standard, dok se uz doplatu može dobiti i veći, 9,2-inčni displej.

Ekran je sada na vrhu centralne konzole i ima oblik tableta, dok je u prethodnoj verziji bio postavljen niže i uklopljen u komandnu tablu.

Na raspolaganju je i digitalna instrument tabla, pri čemu je ispred vozača ekran dijagonale 10,25 inča. Španski proizvođače se pohvalio i kvalitetnijim materijalima u enterijeru, a Ibiza za 2021. ima i novi volan, koji je u skupljim paketima opreme (FR i Xcellence) obložen Nappa kožom.

Bočni ventilacioni otvori sada su kružnog oblika, dok je u bogatije opremljenim verzijama LED ambijentalno osvetljenje u kabini prošireno i na okvire "ventilacije".
Foto: Seat promo
Kada je reč o motorizaciji, osnovnu verziju pokreće trocolindarski 1.0 atmosferac sa 80 KS.

Sledi 1.0 TSI turbo-benzinac, takođe sa tri cilindra, koji isporučuje 95 KS i 175 Nm. Oba motora su uparena sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Snažnija TSI verzija proizvodi 110 KS i razvija 200 Nm, a može se kombinovati sa 6-brzinskim manuelnim ili 7-stepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom.
Foto: Seat promo
U vrhu ponude je 4-cilindarski 1.5 TSI turbo-benzinski agregat sa 150 konjskih snaga i 250 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Kupci koji žele da uštede na gorivu mogu da odaberu i trocilindarski 1.0 TSI sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG). Ovaj motor raspolaže sa 90 KS i 160 Nm, a snaga se na točkove prenosi putem 6-brzinskog manuelnog menjača.
Foto: Seat promo
Restilizovani Seat Ibiza će se, kao i do sada, izrađivati u pogonu Martorelj u Španiji, a proizvodnja počinje u trećem kvartalu 2021.

Prvi primerci bi do kupaca trebalo da stignu do kraja godine.
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: