Koji SUV je najpouzdaniji?

Svake godine britanski portal What Car sprovodi veliko istraživanje pouzdanosti.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 13.03.2021.

13:00

Koji SUV je najpouzdaniji?
Photo: Porsche

Više od 13.000 vozača učestvuje u anketi u kojoj odgovaraju da li je njihovo vozilo imalo problema u poslednjih dvanaest meseci, koji su to problemi bili i da li su zbog toga morali u servis.

Detaljnim ispitivanjem došlo se i do izbora najboljih 10 SUV-ova, piše Revija HAK.

Idemo od 10 mesta – na njemu je Volkswagen T-Roc. Kod njega se povremeno javljaju problemi s motorom koji se otklanjaju u vrlo kratkom vremenu. Deveta je Škoda Kodiaq, kod koje mogu da se jave problemi s elektronikom benzinskog motora i zbog toga je potrebno više rada u servisu (oko nedelju dana).

Sedmo mesto dele Mazda CX-5 i Porsche Macan. Mazda povremeno ima problema s elektronikom, a posebno su kvalitetni benzinski motori. Kod Porschea se povremeno javljaju problemi s menjačem. Dobro je što se kod većine vozila kvarovi javljaju tokom garancije. Izvan garantnog roka cena popravke menjača je 1.000 evra.

Opel Mokka je šesta s retkim problemima s elektronikom, a peti SUV po zadovoljstvu anketiranih je Ford Kuga kod koje se pominju tek manji problemi s karoserijom.

Na odličnom trećem mestu je Mazda CX-3 kod koje se javljaju manji problemi s infotainmentom, drugi je BMW X1 kod koga se izdvaja retka grupa kvarova hlađenja motora, a najbolji je Mini Countryman s tek manjim problemima s elektronikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: