Novi VW Caddy stiže u Srbiju

Nakon svetske premijere 2020. godine, nova generacija Volkswagenovog multifinkcionalnog vozila stiže i na naše tržište.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2021.

15:00

Novi VW Caddy stiže u Srbiju
Foto: VW promo

Caddy pete generacije ostaje prilagodljiv i funkcionalan, zahvaljujući mnogobrojnim novinama. Naime, vozilo je zasnovano na modularnoj MQB mehaničkoj platformi.

Prelazak na MQB platformu i njene prednosti su omogućile i duže međuosovinsko rastojanje, koji je povećano sa 2.682 na 2.755 mm.

Dizajneri su iskoristili priliku koju nudi ova platforma za stvaranje potpuno novog vozila, pa Caddy Cargo Maxi sada ima mesta za čak dve euro palete.
Foto: VW promo
Dizajn nove generacije modela Caddy fokusiran je na funkcionalnost.

Volkswagen privredna vozila nastavljaju tradiciju ponude širokog spektra različitih modela i paketa opreme.

Na raspolaganju su konfiguracije Caddy Compact sa 4 nivoa opreme: Kombi, Caddy, Life i Style, dok je kao gradsko dostavno vozilo dostupan u Cargo i Cargo Maxi verzijama.
Foto: VW promo
Unutrašnjost je takođe modernizovana, a kupcima su dostupni potpuno digitalizovana instrument tabla (10 inča) i multimedijalni sistem sa ekranom od 6,5; 8,25 ili 10 inča.

Komande klima uređaja su po prvi put i digitalne, sa klizačima jednostavnim za upotrebu.

Pet od 19 sistema asistencija su potpuno novi a neki od njih su: Travel Assist, Front Assist, takođe i prvi put u segmentu "A" gradskih dostavnih vozila: Trailer Assist za manevrisanje prikolicom, sistem poznat iz modela Crafter.
Foto: VW promo
Novi su i motori sa četiri cilindra i sistemom za smanjenje emisije štetnih gasova.

Na našem tržištu će biti dostupne tri TDI dizel jedinice snage 75 KS (55 kW), 102 KS (75 kW) i 122 KS (90 kW).

Snaga se standardno prenosi na prednje točkove pomoću 6-brzinskog manuelnog ili 7-stepenog automatizovanog menjača sa duplim kvačilom
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: