Renault od 2025. sa samo dva SUS motora

Stupanjem na snagu strože, Euro 7 emisijske norme, nestaće mnogi benzinski i dizel motori.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Sreda, 03.03.2021.

08:51

Renault od 2025. sa samo dva SUS motora
Foto: Profimedia

Svi mi koji pratimo automobilsku industriju ili sa njom živimo kao vozači, bićemo u budućnosti svedoci velikih promena.

Uz strogu Euro 7 normu, 2025. godine će nestati mnogi benzinski i dizel motori, a kako će sve to izgledati najavljuje Renault, odnosno njegov direktor Luka de Meo u intervjuu za Automotive News Europe.

Njegova vizija podrazumeva racionalizaciju broja motora sa današnjih osam glavnih grupa (četiri benzinska motora, tri dizelaša i jedan elektromotor), na ukupno četiri - po jedan benzinski i dizel, kao i dva električna motora.

U pripremi je novi benzinski 1.2-litarski trocilindarski motor, dok će se dizelaš koristiti za laka komercijalna vozila, a u pripremi su i dve nove električne konfiguracije (jedna će koristiti sistem vodoničnih gorivnih ćelija, za komercijalna vozila).

Vremena kada ste mogli da birate između dva, tri, četiri benzinca ili dva dizelaša polako postaju prošlost. Na primeru ovog francuskog proizvođača vidimo da će sve to biti redukovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: