Cupra svečano proslavila treću godišnjicu

Cupra je krenula u novu eru.

Podeli
Photo: Cupra
Photo: Cupra

Tri godine nakon lansiranja u Terramaru, Cupra počinje transformaciju kompanije u pravcu elektrifikacije. U kombinaciji sa performansama Cupra je pored svojih šest plug-in hibridnih varijanti lansirala i prvi 100% električni model, Cupra Born.

U okviru proslave treće godišnjice kompanije, Cupra je u viruelnoj e-Garaži predstavila svoje planove za budućnost na događaju kojem su prisustvovali mnogi ugledni gosti.

Predsednik Cupre, Vaine Griffiths se prvi obratio rečima: „Cupra je iznenadila sve u ove tri godine i čak nastavila da raste tokom pandemije. Ovi sjajni rezultati čine nas optimističnim da 2021. godine radimo još više; ove godine nastojimo da udvostručimo obim prodaje i očekujemo da ćemo znatno premašiti naš početni cilj. “

Od svog početka 2018. godine, Cupra je premašila sva početna očekivanja prodajom 65.000 jedinica i rastom dvocifrenom stopom. Nakon lansiranja nove palete proizvoda i predstavljanjem svog prvog jedinstveno razvijenog modela, Formentor, Cupra je ubrzala svoj rast i u januaru 2021. postala je najbrže rastuća marka.

Elektrifikacija će biti ključ rasta Cupra 2021. Godine. Sa svih šest hibridnih varijanti Cupra Leon i Cupra Formentor na tržištu, zajedno sa Cupra Atecom, brend ima za cilj da ojača svoje prisustvo u Evropi. Cilj brenda je da 50% ukupne prodaje Formentora bude plug-in hibridna verzija.

Lansiranje modela Cupra Born, trebalo bi da bude impuls za transformaciju kompanije, po rečima Vaineu Griffiths: „Cupra Born će promeniti igru na tržištu svojim dizajnom i performansama. Verujem da će ovo vozilo poboljšati i profitabilnost kompanije. Pored toga, Cupra Born će doprineti smanjenju emisije CO2 i ispunjavanju evropskih ciljeva. Ovim automobilom nameravamo da doprinesemo elektrifikaciji Španije i sveta i želimo da sledeća generacija bude deo ove transformacije.“

Cupra ima u planu da proširi svoju globalnu distributivnu mrežu na 800 prodajnih mesta širom sveta do kraja 2022. godine. Ovom strategijom Cupra Born otvoriće vrata novim međunarodnim tržištima i povećati prisustvo brenda u svetu. Sa svojih 500 kilometara dometa i sportskim dizajnom, spojiće se najnaprednija tehnologija sa minimalnim uticajem na životnu sredinu, jer će neki elementi modela biti izrađeni od recikliranih plastičnih materijala. Cupra Born će ubrzati električnu transformaciju, a u drugoj polovini godine počinje proizvodnja u fabrici u Zvickau u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu