Novi Suzuki Swift stiže sledeće godine

Peta generacija popularnog Suzukija imaće slične proporcije kao aktuelni model, a ne treba očekivati ni revolucionarne promene u dizajnu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2021.

13:00

Novi Suzuki Swift stiže sledeće godine
Aktuelni model je redizajniran 2020. godine (Foto: Suzuki)

Novi Suzuki Swift debitovaće najranije polovinom 2022. godine, saznaje japanski Best Car Web.

Peta generacija jednog od najdugovečnijih Suzukijevih modela biće bazirana na novorazvijenoj mehaničkoj platformi, ali još nije poznato da li je reč o potpuno novoj mehanici ili platformi koja će biti unapređena verzija aktuelne.

Što se tiče motorizacije, očekuju se dve verzije 4-cilindarskog 1.2-litarskog benzinca, od kojih će jedna biti "blagi" hibrid. U planu je i Swift Sport varijanta, koju bi trebalo da pogoni unapređeni turbo-benzinac sa oko 140 KS i 230 Nm.

Novi Swift Sport biće predstavljen 2023.
Aktuelni model je redizajniran 2020. godine (Foto: Suzuki)
Inače, aktuelna, četvrta generacije je restilizovana prošle godine.

Stilske promene su diskretne, a obuhvataju redizajn maske hladnjaka i svetlosnih grupa, dok su LED svetla sada standard i napred i nazad.

Bazična verzija je opremljena 1.2-litarskim benzincem sa 83 KS i 107 Nm, a unapređena je hibridna verzija, koja je dobila litijum-jonsku bateriju većeg kapaciteta, tako da ova varijanta Swifta sada prosečno troši 4,9 l/100 km, mereno prema WLTP standardu.
Aktuelni model je redizajniran 2020. godine (Foto: Suzuki)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: