Lotus i Alpine zajedno prave električni sportski automobil

Dva proizvođača specijalizovana za sportske modele potpisala su sporazum o razumevanju.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

13:45

Lotus i Alpine zajedno prave električni sportski automobil
Lotus Evora GT410 - ilustracija (Foto: Lotus)

Lotus i Alpine nameravaju da istraže mogućnost saradnje u više oblasti, a fokus će biti na zajedničkom razvoju potpuno električnog sportskog automobila, koristeći resurse, stručnost i raspoložive pogone u Velikoj Britaniji, kao i u Francuskoj.

Nažalost, u ovom trenutku nije pruženo više detalja o pomenutom vozilu.

Nije poznato da li će novi model možda biti direktni naslednik aktuelnog Alpine A110, kao ni da li će se prodavati i kao Alpine i kao Lotus.

Nepoznanica je i da li će biti baziran na Lotusovoj mehaničkoj platformi za električne automobile sledeće generacije ili na Renault CMF-EV platformi.
Alpine A110 - ilustracija (Foto: Alpine)
Obe kompanije takođe će razmotriti razvoj zajedničke ponude usluga trećim subjektima, kombinujući svoju inženjersku stručnost.

Još jedna stvar o kojoj se razgovara je saradnja kako bi se iskoristila Alpine platforma za moto-sport, od Formule 1 do Formule E i trka izdržljivosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: