FIAT Panda Cross proglašena za najbolji krosover 2020.

Četvrtu godinu zaredom, Panda Cross osvaja titulu "Najbolji krosover" u izboru specijalizovanog britanskog časopisa "4x4".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

10:10

FIAT Panda Cross proglašena za najbolji krosover 2020.
Foto: FIAT promo

U 2020. godini, u kojoj Panda slavi 40. rođendan, ovaj automobil je zabeležio najveći rast ikada u svom segmentu u Evropi (+3,8%) i najveći tržišni udeo u svojoj istoriji (18%).

Iste godine, Cross verzija Pande je još jednom, 4. put uzastopno, proglašena za "Najbolji krosover" u Velikoj Britaniji.

Žiri je pohvalio sposobnost za terensku vožnju ovog modela, kao i zabavu koju pruža u vožnji i motorizaciju automobila.

Časopis "4x4" je jedini specijalizovani časopis za vozila sa 4x4 pogonom i pik-ap modele u Britaniji. Njegova godišnja nagrada je referentna tačka u sektoru već više od 25 godina.

Tim specijalista za 4x4 vozila ocenjivao je široku ponudu vozila koja čine ovu klasu, analizirajući sve od komfora i kvaliteta do terenskih performansi i troškova kupovine i vlasništva, navodi se u saopštenju.
Foto: FIAT promo
Panda Cross se od regularne verzije, osim po višem odstojanju od tla i pogonoma 4x4, razlikuje i po dizajnu spoljašnjosti - pre svega prednjeg dela automobila.

Vozilo je opremljeno stilskim detaljima karakterističnim za krosovere, poput zaštitnih dodataka na donjim delovima karoserije, sajtnama i blatobranima.

Motorizacija se sastoji od 1.2-litarskog benzinca sa 69 KS (dostupan i u verziji sa pogonom na tečni naftni gas), kao i 0.9-litarskog dvocilindarskog TwinAir turbo-benzinskog agregata u opcijama sa 65, 85 i 90 KS.

Ovaj motor se može naručiti i u kombinaciji sa pogonom na metan, a u tom slučaju raspolaže sa 80 konjskih snaga.

U ponudi je i dizelaš Multijet sa 95 KS.
Foto: FIAT promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: