ANKETA Jedan od ovih sedam modela biće auto godine – koji je vaš favorit?

Poznata je lista finalista izbora "Evropski automobil 2021." (Car of the Year).

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.01.2021.

12:33

ANKETA Jedan od ovih sedam modela biće auto godine – koji je vaš favorit?
Citroen C4 (Foto: Citroen promo)

Nakon što je krajem 2020. objavljen širi krug od 29 kandidata za automobil godine u Evropi, lista je sada sužena na 7 finalista.
Cupra Formentor (Foto: Cupra promo)
Za prestižno zvanje bore se: Citroen C4, Cupra Formentor, novi električni FIAT 500, Land Rover Defender, Škoda Octavia, Toyota Yaris i Volkswagen ID.3.
FIAT 500 (Foto: FIAT promo)
Iako je među 29 prvobitnih kandidata bilo čak 4 Mercedesa, među finalistima nema nijednog, a slično je prošao i korejski dvojac Hyundai-Kia, koji je na prethodnoj listi zajedno takođe imao 4 automobila.
Land Rover Defender (Foto: Land Rover promo)
Zanimljivo je da višedecenijski evropski bestseler, Golf, takođe nije uspeo da uđe u uži izbor (umesto njega tu je električni VW ID.3), a čast azijskih proizvođača brani samo Toyota sa modelom Yaris.
Škoda Octavia (Foto: Škoda promo)
Među kandidatima za auto godine nema nijednog Audija, ali ni BMW-a, koji je u širem krugu kandidata imao dva predstavnika.
Toyota Yaris (Foto: Toyota promo)
Među 7 finalista nije bilo mesta ni za neke nove automobile koji su privukli pažnju šire publike u poslednjih godinu dana, kao što su novi Dacia Sandero, Peugeot 2008, Seat Leon...
VW ID.3 (Foto: VW promo)
U našoj anketi možete glasati za svog favorita a ostavili smo vam i mogućnost da svoj glas ne date nijednom od ponuđenih automobila:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: